Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده هوادریای ارتش گفت: در رزمایش اخیر نیروی دریایی ارتش برای نخستین بار در طول تاریخ یک ناوبندر به نام مکران را داشتیم که قابلیت حمل حداقل ۵ فروند بالگرد سبک و سنگین را به صورت همزمان دارد.

هواپیمایی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به اختصار هوادریا نامیده شود یگان پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نامیده می‌شود که مسئولیت پایش و حفظ امنیت مرزهای دریایی جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یگان علاوه بر نقش‌های ذکر شده وظایفی دیگر همچون حضور در فعالیت‌های مردم یاری و کمک به مردم کشورمان در همه عرصه‌ها به ویژه امداد رسانی به مردم سیل زده در سال‌های اخیر را برعهده داشته است. 

برهمین اساس، بخشی از گفتگوی امیر دریادار دوم منصور روح الامینی، فرمانده هوادریا  درباره وظایف و چگونگی عملکرد این یگان را در ادامه بخوایند.

  درباره حضور یگان هوادریا در رزمایش اخیر نیروی دریایی ارتش بفرمایید.

در رزمایش اخیر نیروی دریایی ارتش برای نخستین بار در طول تاریخ یک ناوبندر به نام مکران را داشتیم که قابلیت حمل حداقل ۵ فروند بالگرد سبک و سنگین را به صورت همزمان دارد. این در طول تاریخ ایران بی سابقه است و این کار یعنی تغییر کاربری یک کشتی تجاری به نظامی در مدت کوتاهی انجام شده و به جز یک کشور در دنیا هیچ کشوری در دنیا نتوانسته این کار را انجام دهند. ناوبندر مکران توانایی رزم ما در عمق را بسیار افزایش می‌دهد.

  آنچه در این رزمایش حائز اهمیت بود رهگیری، کشف و شناسایی یک فروند زیر سطحی بیگانه بود، درباره این اقدام مهم توضیح دهید.

با توجه به تجهیزات بالگرد ضد زیر سطحی SH 3D ماموریت اصلی این بالگرد شناسایی یگان‌های زیر سطحی است. هیچ کس باور نمی‌کرد که این بالگرد بتواند در آن منطقه حضور پیداکند و به وسیله آن بتوانیم زیردریایی بیگانه را شناسایی کرده و به آن اخطار بدهیم.

در دنیا مشهور است که زیردریایی کشف شده زیردریایی منهدم شده است. این با توجه به شرایط عمق دریا و نزدیکی به منطقه رزمایش با تجهیزاتی که در اختیار داریم زیردریایی آمریکایی را شناسایی کرده و به آن اخطار دادیم. این در شرایطی صورت گرفت که زیر سطحی آمریکایی باور نمی‌کرد که شناسایی شود و بلافاصله به او اخطار دادیم که در منطقه عمومی رزمایش قرار دارد و باید سریع‌تر این منطقه را ترک کند. او هم دستور را اجرا کرد و از آن منطقه خارج شد.

البته پیش از هم توانسته بودیم که در یک یا دو سال قبل هم زیر سطحی‌های دشمنان را شناسایی کنیم و پس از آن بود که آن‌ها قوانین بین المللی را رعایت می‌کردند و در نقاطی مانند تنگه هرمز که باید بروی سطح آب قرار بگیرند، روی سطح آب قرار می‌گرفتند و عبور می‌کردند.

---

ماموریت‌های یگان هوادریا چه ماموریت‌هایی هستند؟ برای اجرای این ماموریت‌ها به چه تجهیزاتی مجهز هستید؟

  یگان هوادریای نیروی دریایی ارتش ماموریت هایی مختلفی برعهده دارد که با استفاده از تجهیزات خود آن ها را اجرایی می کند. بالگرد RH 53D یک بالگرد مین روب است و می‌تواند با پایش مناطق مختلف دریایی یک کانال مین روبی شده را ایجاد کند که اهمیت این کار در هنگام عبور ایمن و سلامت یگان‌های خودی در مواقع بحرانی از مناطق آلوده به مین احساس می‌شود. ماموریت ذکر شده ماموریت اصلی این بالگرد است که این مهم را بارها در رزمایش‌های گوناگون به خوبی به نمایش گذاشته شده است. البته این بالگرد در هر کدام از این رزمایش‌ها تاکتیک‌های جدیدی را به نمایش گذاشته و این تاکتیک‌ها در وقت لزوم رسانه‌ای شده اند.

بالگرد بعدی، بالگرد AB 212 است که با تجهیزات مختلف رزمی کارکرد ضد سطحی دارد و می‌تواند با تجهیزات و سلاح‌های مختلف خود به خوبی جنگ ضد سطحی را انجام دهد. البته برخی از این تجهیزات محرمانه هستند و در مواقع لزوم به کار گرفته می شوند.

نوع دیگر بالگردهای ما، بالگرد SH 3D است که یک بالگرد ضد زیر سطحی به شمار می‌رود. این نوع از بالگردهای ما توانایی کشف، رهگیری و شناسایی و در نهایت انهدام یگان زیر سطحی را دارا هستند؛ یعنی می‌توانند از لحظه جست‌وجوی زیر سطحی تا لحظه شلیک اژدر برای انهدام زیر سطحی‌های دشمن را به شکل کاملا خودکفا انجام دهند.

هواپیمای فوکر F27 یا فرند شیپ هوادریا هواپیمایی است که ماموریت اصلی آن گشت دریایی و ترابری نیروهای نداجاست. یکی دیگر از تاکتیک‌های نوین ما در استفاده از این هواپیما پرش چترباز اتوماتیک و چترباز سقوط آزاد از این هواپیماست که از ابتدای انقلاب تا کنون برای اولین بار توسط هوادریا انجام می‌شود. 

هواپیمای بعدی ما، هواپیمای چکاوک است که از ۷ آذرماه سال ۱۳۹۸ به سازمان رزم هوادریای نیروی دریایی ارتش ملحق شد. این هواپیما کارکرد اطلاعاتی آموزشی دارد. ماموریت‌های اطلاعاتی آن عبارت است از شناسایی سواحل و پایش دریایی با استفاده از تجهیزات مخصوص این کار. همچنین این هواپیما می‌تواند با هزینه پایین توان پرواز خلبانان تازه کار هوادریا که آموزش‌های ابتدایی دیده اند را افزایش ‌دهد.

آیا هواپیمای P 3F هم جزو ناوگان هوادریاست؟

خیر این هواپیما جزو ناوگان پروازی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

چند سال گذشته موضوع حضور دزدان دریایی و راهزنی آن‌ها به خصوص در منطقه خلیج عدن بسیار مطرح بود و امیر دریادار سیاری فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش دستور حضور تکاوران دریایی برای مقابله با آن‌ها را صادر کرد، نقش یگان هوادریا در این موضوع چه بود؟

این پدیده برای اولین بار در سال ۸۸ رخ داد. من افتخار داشتم که به همراه نخستین ناوگروه که به این منطقه رفت با بالگرد روی ناو مستقر شویم و به خلیح عدن برویم تا کشتی‌های خودمان را در این منطقه اسکورت کنیم. استفاده از تکاوران هم به صورت یک تاکتیک مطرح است، ولی اصل اعزام ناوگروه‌ها به این منطقه خلیج عدن که یازدهمین سال خود را پشت سر می‌گذارد ابتدا دزدی دریایی بود و بعد حفظ تمام توانمندی‌های کشور جمهوری اسلامی ایران و اضافه کردن اشراف اطلاعاتی از مهم‌ترین اهداف این ماموریت‌ها بود.

 

---

نحوه کار در مقابله با دزدان دریایی در خلیج عدن بدین صورت بود که هر ناوگروهی که به دریا رفت و قابلیت حمل بالگرد داشت، حتما با آن شناور بالگرد نیز اعزام شد. بالگردهای هوادریا در ماموریت‌ها نقش اشراف اطلاعاتی، در مبارزات نقش ابتدا با دزدی‌ها مقابله می‌کرد و در این راستا با فرماندهان ناوگروه‌هایی که به منطقه اعزام می‌شدند همکاری می‌کردند. ما یازده سال است که به همراه ناوگروه‌هایی که به منطقه اعزام می‌شوند بالگردهای هوادریا را هم اعزام می‌کنیم. 

آیا خبر خوبی برای مردم دارید؟

خبر خوب ما برای مردم این است که همه می‌دانند که سال ٩٨ با چه مشکلاتی گذشت. از مشکلاتی که طبیعت با شروع این سال در سیل استان‌های گلستان، خوزستان و پس از آن نیز اتفاقاتی که متاسفانه ارتش تروریستی آمریکا انجام داد و حملاتی که علیه ایران انجام داد و با پاسخ ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح در آن انجام شد. ما آخرین روزهای سال ٩٨ نیز شیوع ویروس کرونا را داشتیم.

یگان هوادریا در تمامی این موارد بدون استثنا در خط مقدم قرار داشت، ما به محض شیوع کرونا آمادگی ١٠٠ درصد را به یگان‌های خود دادیم و در این راه هر کمکی که از دست ما بر می‌آمد را انجام دادیم و از این پس نیز هر کمکی که نیاز باشد را انجام می‌دهیم. ما توان اعزام هر نوعی از تجهیزات پزشکی و کادر درمانی را در صورت نیاز داریم و می‌توانیم به صورت یک نیروی واکنش سریع به هر نقطه‌ای که مورد نیاز سیستم بهداشتی باشد و سلسله مراتب به ما ابلاغ کند را نقطه مورد نظر اعزام کنیم. البته چندین بار نیز این کار را انجام دادیم و تا هر روزی که نیاز باشد آن را ادامه خواهیم داد.

هر جا که هر خطری این مردم را تهدید می‌کند نیروهای مسلح کشورمان بین خطر و مردم قرار دارند و مردم مطمئن باشند که جان خود را برای تامین امنیت و سلامتی مردم نثار خواهیم کرد. این دشمن می‌تواند یک دشمن خارجی باشد و یا دشمن طبیعی و یا یک ویروس مانند ویروس کرونا./ باشگاه خبرنگاران جوان 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران ارتش جمهوری اسلامی نیروی دریایی ارتش یگان هوادریا ماموریت ها زیر سطحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۶۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، همزمان با روز ملی خلیج فارس و به منظور نمایش توان و آمادگی نیرو‌های مسلح، دستگاه‌های اجرایی و نیرو‌های مردمی برای صیانت و حفاظت از حریم آب‌های نیلگون خلیج فارس، رژه اقتدار دریایی با مشارکت ده‌ها فروند شناور از نهاد‌های نظامی، انتظامی، دستگاه‌های اجرایی و خدماتی در آبراه خورموسی برگزار شد.   فریدون بندری، فرماندار بندر ماهشهر در حاشیه این مراسم با اشاره عملیات غرورآفرین وعده صادق که به تعبیر مقام معظم رهبری تحولات تاریخی را به دو دوره قبل و بعد از آن تقسیم کرد، گفت: هر گونه تحرک و فعالیت در منطقه حساس خلیج فارس به عنوان یک آبراه حیاتی در جهان، حاوی پیام حائز اهمیت برای جهانیان است.   وی با اشاره به بحران‌ها و ناامنی‌های موجود در عرصه بین المللی افزود: به برکت خون شهدا و اقتدار نیرو‌های مسلح کشورمان ایران اسلامی در کمال آرامش و امنیت به سر می‌برد و اینک بدون دغدغه روز ملی خلیج فارس را گرامی می‌داریم.   بندری با اشاره به ضرورت هم‌افزایی تمامی دستگاه‌های اجرایی برای رونق و توسعه سواحل خلیج فارس به ویژه حوزه شهرستان بندرماهشهر که از قدمت تاریخی و ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی قابل ملاحظه‌ای برخوردار است، ادامه داد: با اهتمام بیشتر مسئولان به این خطه از سواحل خلیج فارس می‌توان فرصت‌های متعددی برای رونق اشتغال و بازرگانی فراهم کرد.   فرماندار بندر ماهشهر با اشاره به کاشت ده میلیون نهال درخت حرا در سال‌های گذشته تا کنون، از کاشت سالانه یک میلیون نهال حرا در سال‌های آتی خبر داد و اضافه کرد: این فعالیت در حوزه محیط زیست شهرستان مؤثر واقع می‌شود.   وی با اشاره به ضرورت تعیین عرصه و حریم خوریات متعدد در حوزه این شهرستان، خواستار همکاری بیشتر متولیان امر به منظور تسهیل زمینه سرمایه‌گذاری شد.   کرانه خلیج فارس یکی از نقاط تاریخ ساز کشور   ایزدی، مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این مراسم با اشاره به وظایف این وزارتخانه در صیانت و احیای مواریث ارزشمند فرهنگی کشور گفت: خلیج فارس دارای آثار ارزشمند ملموس و ناملموس است که موظف از حراست آنها هستیم.   وی حوزه جهاد تبیین را یکی از دغدغه‌های این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: باید برای آگاه کردن نسل جوان از ارزش‌های فرهنگی و تاریخی بیشتر بکوشیم.   ایزدی، کرانه‌های خلیج فارس را یکی از نقاط تاریخ‌ساز کشورمان عنوان کرد و ادامه داد: باید با همکاری استانداران ساحلی و با نگاه جدی به باستان شناسی، تاریخ این حوزه تمدن‌ساز را روشن کنیم. چرا که ممکن است در اثر غیاب ما در این حوزه کشور‌های حاشیه خلیج فارس با تاریخ‌سازی‌های جعلی دست به تدوین هویت تاریخی برای این سواحل کنند.   وی با اعلام آمادگی برای همکاری با مدیران اجرایی به منظور تحرک‌بخشی و ایجاد پویایی اقتصادی در سواحل خلیج فارس، گفت: سرمایه گذاری موتور محرکه برای توسعه پایدار در این مناطق است و ضمن حمایت از ورود سرمایه‌گذاران با همکاری دستگاه‌های اجرایی زمینه برای حضور بیشتر آنها و تحقق این هدف فراهم می‌شود.   نقش بندر امام خمینی و آبراه خورموسی در دوران دفاع مقدس   شیرالی، جانشین فرماندهی منطقه سوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه رژه اقتدار دریایی با ذکر خاطره‌ای از ایام دوران دفاع مقدس گفت: بندر امام خمینی و آبراه خورموسی نقش بسیار مهمی در پشتیبانی و صادرات و واردات کالا‌های مورد نیاز کشور در آن دوران ایفا می‌کرد و رژیم حزب بعث با شناختی که از اهمیت این بندر داشت با ناامن کردن جریان تردد کشتی‌ها تلاش می‌کرد به این شاهرگ بازرگانی کشور آسیب برساند و در آن دوره ۷۱ فروند کشتی را با  موشک مورد اصابت قرار داد.   وی در ادامه با اشاره به اینکه روح شهدا با آب این منطقه آمیخته شده و از برکت خون شهدا خلیح فارس در امنیت و آرامش قرار دارد، افزود: در رژیم پهلوی برای حرکت شناور‌های کشورمان در آبراه خلیج فارس نیاز به اجازه گرفتن از گشتی‌های ناوگان بیگانگان که در منطقه حضور داشتند، بودیم و امروزه تمامی شناور‌های بیگانه برای تردد در پهنه آب‌های خلیج فارس می‌باید خود را معرفی کرده  و با ما هماهنگ کنند که این نشان از اقتدار نیرو‌های مسلح کشورمان در دریا دارد.   شیرالی ادامه داد: امروزه نیروی مسلح کشورمان در پهنه آب‌های خلیج فارس اجازه خودنمایی کشور‌های بیگانه و به ویژه ناوگان رژیم صهیونیستی را نمی‌دهند و در دست مقتدر نیرو‌های مسلح کشورمان گرفتار می‌شوند که نمونه اخیر آن را در توقف یک کشتی نفتی مشاهده کردیم.   بهره مندی از امنیت کامل در کشور در پرتوی اقتدار نیرو‌های مسلح   حجت‌الاسلام عبادی امام جمعه بندر امام خمینی نیز در این آیین با گرامیداشت دلاوری‌های شهدای گرانقدر در آب‌های خلیج فارس گفت: در پرتوی اقتدار نیرو‌های مسلح و برقراری امنیت کامل در تمامیت ارضی کشورمان برقرار است، هیچ بیگانه‌ای نمی‌تواند چشم طمع به آن بدوزد.   وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاددریا محور توسط مقام معظم رهبری به سران سه قوه، افزود: تا پیش از این به طور بایسته و شایسته به نعمت دریا و بهره گیری از مزایای آن برای رونق و توسعه کشور، توجه کافی نمی‌شد و کار قابل توجهی انجام نمی‌گرفت، ولی امروزه همه وظیفه داریم از این نعمت که خداوند به کشورمان ارزانی داشته بهره بریم و غفلت صورت گرفته در این خصوص را جبران کنیم.   ابوطالب گرایلو، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در حاشیه رژه اقتدار دریایی  با اشاره به جایگاه استان خوزستان به لحاظ برخورداری از یکهزار و ۱۸۰ کیلومتر نوار ساحلی گسترده، گفت: بندر امام خمینی با تغیر رژیم حقوقی خود در سال ۱۳۹۰ به منطقه ویژه اقتصادی بندری به دنبال توسعه زیرساخت‌های بندری و دریایی با هدف استفاده بیشتر از مزیت‌های دریا است و به عنوان پهناورترین منطقه ویژه اقتصادی بندری کشور جایگاه خود را در تجارت دریایی کشور ارتقاء ببخشد.   وی افزوده شدن عمق کانال دسترسی دریایی به ۱۴.۵ متر، ایجاد زیرساخت در اراضی توسعه‌ای و بهره گیری از توان پایانه‌های مکانیزه غلات برای افزایش ۱۲ میلیون تن به توان تخلیه و بارگیری استاندارد کالا‌های اساسی از اهم برنامه‌های اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در راستای بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های بندری و دریایی عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • نیروی دریایی ارتش امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده است
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم